Bebelusul abandonat in scara unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei a fost dus intr-un centru de plasament. Desi mama a venit o data in vizita, ea nu a fost lasata sa-l vada. Asistenta Sociala din Donduseni, raionul din care este originara femeia, se ocupa de evaluarea familiei.

Publicat:03.02.2020, 17:32

Bebelusul de cateva saptamani a fost dus la Centrul municipal de plasament din capitala, asta dupa ce mai multe zile s-a aflat la spitalul numarul 1. In weekend, mama a venit sa-l viziteze.

Maria JECHIU, DIRECTOAREA CENTRULUI MUNICIPAL DE PLASAMENT SI REABILITARE A COPIILOR DE VARSTA FRAGEDA: “A fost duminica mama. Nu i s-a dat voie, nu are permis de vizita. 

Potrivit directoarei centrului, mama ar fi declarat ca s-ar lua in calcul plasarea ei, impreuna cu ceilalti doi copii minori, in institutie.

Maria JECHIU, DIRECTOAREA CENTRULUI MUNICIPAL DE PLASAMENT SI REABILITARE A COPIILOR DE VARSTA FRAGEDA: “Nu stiu cine i-a promis, ca o sa o interneze la noi in centrul maternal. 

-Sa vina si cu ceilalti copii? 

-Da. Nu stiu daca e corect.”

Se intampla in timp ce sefa Directiei Municipale pentru Protectia Copilului a anuntat ca acest caz va fi preluat de autoritatile din raionul Donduseni, de unde este originara mama.

Lucia CACIUC, SEFA INTERIMARA A DIRECTIEI MUNICIPALE PENTRU PROTECTIA DREPTURILOR COPILULUI: “Copilul se afla in gestiunea administratiei publice locale de unde se afla mamica, din nordul republicii. Cei de la protectia copilului din localitate se vor ocupa de acest caz.”

Deocamdata, soarta micutului nu este clara si nici daca acesta va fi intors familiei. Acest lucru se va stabili dupa finalizarea anchetei. Responsabilii din Donduseni sustin ca mama isi creste singura copiii si provine dintr-o familie decenta.

Ala GUTU, SEFA DIRECTIEI ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIE A FAMILIEI DIN DONDUSENI: "Bebelusul a fost gasit acum unsprezece zile, intr-un camin din sectorul Buiucani. Acesta a fost abandonat intr-un carucior, iar langa el era lasat un biletel. In acest caz a fost initiata o cauza penala pentru comiterea infractiunii de lasare in primejdie. Mama risca 27.500 de lei amenda, pana la 240 de ore de munca neremunerata in folosul comunitatii sau pana la 2 ani de inchisoare.'