Un barbat din Republica Moldova a fost retinut de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu, judetil Vaslui, dupa ce a incercat sa intre ilegal in Romani, traversand inot raul Prut, se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Iasi.

Publicat:19.10.2021, 15:27

Potrivit sursei citate, barbatul de 43 de ani era vorbitor de limba rusa si dorea sa tranziteze Romania pentru a ajunge la munca in Austria.

„Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu au fost informati, de catre o persoana de sprijin, ca pe malul romanesc al raului Prut, pe directia localitatii Falciu, a fost observat un barbat, care avea un rucsac in spate si care se deplasa catre digul de protectie. In cel mai scurt timp, politisti de frontiera din cadrul sectorului s-au deplasat in zona si au retinut barbatul in cauza. Deoarece barbatul era vorbitor doar de limba rusa si nu detinea documente prin care sa poata proba intrarea legala in Romania, a fost condus la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu in vederea stabilirii identitatii si continuarii cercetarilor. In urma verificarilor efectuate si cercetarii la fata locului, politistii de frontiera au stabilit ca barbatul are cetatenie Republica Moldova, este in varsta de 43 de ani si ca a trecut inot raul Prut, incercand sa intre ilegal in Romania. Barbatul a mai declarat ca intentiona sa ajunga in Austria, unde sa-si gaseasca un loc de munca si ca a ales sa treaca ilegal frontiera de stat deoarece nu poseda documente legale pentru trecerea frontierei”, se precizeaza in comunicatul de presa al ITPF.

Cetateanul moldovean este cercetat penal sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat. In baza Acordului de Readmisie, barbatul a fost preluat de autoritatile de frontiera din Republica Moldova.

Sursa: