Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Lilia Dabija, a spus ca in zilele urmatoare muncitorii care au reabilitat drumurile de la Bulboaca inainte de Summit vor primi salariile.

Publicat:12.07.2023, 16:24

Lilia DABIJA, MINISTRUL INFRASTRUCTURII SI DEZVOLTARII REGIONALE: „Vorbim de sectorul de 29 km pe drumul R2, cel mai intens circulat din Republica Moldova, care a fost reabilitat recent din mijloacele fondului rutier. Lucrarile au fost finalizate pana la sfarsitul lunii mai, asa cum le-am solicitat antreprenorilor, fapt pentru care le sunt recunoscatoare. 

Facturile au fost prezentate la minister, noi le-am semnat, le-am prezentat colegilor la Ministerul Finantelor cu care suntem in discutii permanente. Dar, dupa cum cunoasteti, conform procedurilor bugetar-fiscale, prioritar la inceputul lunii se dau platile cu caracter social, de salariu, salarizarii colegilor nostri din sistemul bugetar. Am solicitat Ministerului Finantelor si noi de comun cu dansii am identificat resurse financiare si va asigur ca in urmatoarele zile, acele obligatii financiare pe care le avem pentru cei patru antreprenori care au reabilitat acest sector de drum vor fi onorate. Vorbim de o suma de 107 milioane de lei.”

Intrebata daca este o problema ca facturile vin mai tarziu sau ca nu se gasesc resurse financiare, ministrul a mentionat ca in acest moment se identifica resurse pentru a onora aceste plati si a dat asigurari ca acestea vor fi achitate in zilele urmatoare. 

Lilia DABIJA, MINISTRUL INFRASTRUCTURII SI DEZVOLTARII REGIONALE: „Identificam la moment resurse cu Ministerul Finantelor, dar inca o data repet, avem un sistem de prioritizare a cheltuieilor din bugetul public national. In primul semestru la fiecarei luni se achita salariile, se achita platile cu caracter social, cheltuilile de locatiune a spatiilor publice. Ulterior sunt onorate platile pentru fondul rutier, pentru fondul national de dezvoltare regionala si locala. Cheltuielile pentru reabilitarea sectorului R2 vor fi achitate in zilele imediat urmatoare, dupa care pana la sfarsitul lunii vor fi achitate si celelalte plati pe care le datoram antreprenorilor.”