Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, sutine ca urmeaza sa faca o analiza a celor acte legislative sau acorduri din care facem parte in CSI si in ce masura ele convin Republicii Moldova. Este necesara o analiza ampla a participarii tarii noastre la aceasta organizatie, care evident este foarte afectata de situatia regionala, de aceasta agresiune a Federatiei Ruse. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime.

Publicat:13.06.2022, 22:05

„Prioritatea absoluta pentru tara noastra este integrarea in UE, cat despre CSI a-ti auzit declaratiile presedintei Maiei Sandu si presedintele Parlamentului, Igor Grosu, prin care s-a spus ca urmeaza sa facem o analiza a celor acte legislative sau acorduri din care facem parte in CSI. In ce masura ele convin Republicii Moldova si sa se faca o analiza ampla a participarii tarii noastre la aceasta organizatie, care evident trebuie sa recunoastem este foarte afectata de situatia regionala, de aceasta agresiune a Federatiei Ruse,” a declarat Nicu Popescu.

Nicu Popescu, sustine ca incompatibilitati de ordin legal la aceasta etapa nu a vazut, dar urmeaza sa se faca o analiza sistematica legala a beneficilor, a costurilor si a cadrului juridic.

„De foarte multi ani Republica Moldova in cadrul CSI nu participa la initiative de ordin politic, de securitate, militar si noi avem obligatia de implimenta IQ-ul comunitar cu acordul de asociere. Majoritatea acordurilor semnate in CSI de mult timp au trecut prin acest filtru al compatibilitatii cu aspiratiile noastre europene,” a mai adaugat Popescu.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.