Ziua a început cu ambuteiaje infernale în sectorul Buiucani al capitalei. Traficul a fost paralizat din cauza unor filmări care au loc în zonă. Primăria a anunțat abia în această dimineață că din această cauză pe mai multe străzi va fi restricționată circulația. Șoferii au avut nevoie de câteva ore ca să ajungă la serviciu, iar unii au renunțat și s-au întors acasă. La fel s-a întâmplat și în cazul unor elevi care nu au mai ajuns la școală.

Ultimul update: 03.04.2024, 17:38 Publicat:03.04.2024, 17:30

Acesta era tabloul azi dimineața în sectorul Buiucani. Mașinile parcă au amorțit în ambuteiaje.

Iulia PASCARI, REPORTER PRO TV: “De la primele ore ale dimineții, șoferii care au avut drum prin sectorul Buiucani al capitalei au fost nevoiți să circule bară la bară. Ambuteiajele infernale se întindeau pe mai multe străzi principale precum Ion Creangă, Ștefan cel Mare, dar și Calea Ieșilor.”

Coloanele de mașini se întindeau pe o distanță de câțiva kilometri, iar șoferii, care întârziau la muncă, spun că au stat ore în șir în ambuteiaje.

 „De la Berlinschi am mers aproape 2 ore până la Sculeanca.
- De obicei cât faceți?
- 10 minute.”

„Dimineață, am dus copilul la școală timp de 40 de minute, în loc de 15 și iată mă întorc deja de vreo 50 de minute.”

 „Foarte greu. Acum merge timpul de serviciu. Am solicitări, sunt clienți care mă așteaptă.”

 „Înțeleg că este delegație, dar sunt 55 de mașini de poliție acolo și nu pot dirija. Cum lucrează poliția noastră.”

Și transportul public a circulat cu întârziere, iar unii călători, care se grăbeau la muncă, au coborât din troleibuze și au mers pe jos.

La sensul giratoriu de la strada Ion Creangă câțiva polițiști de patrulare dirijau traficul.

Primăria a anunțat abia în această dimineață, după ce traficul a fost paralizat, că în sectorul Buiucani au loc filmări pentru un film de acțiune, iar circulația pe strada Mitropolit Dosoftei, între Henri Coandă și Mihai Viteazul, a fost sistată. Responsabilii de pe platoul de filmare ne-au spus că au primit autorizație de la primărie.

Sergiu CUMATRENCO JR., PRODUCĂTOR DE FILM:  „Am coorodonat cu autoritățile publice locale și instituțiile necesare pentru a organiza filmările la cel mai înalt nivel. Am creat un pic de disconfort pentru locuitorii Republicii Moldova, Chișinăului și vizitatorilor, ne cerem scuze.”

În dispoziția publicată de primărie este menționat că filmările pe străzile din capitală vor avea loc până pe 16 mai. Graficul orelor de filmare, fiind  atât în zile de lucru, în orele de vârf, cât și în zilele de weekend.  

În același timp, responsabilii de la primărie ne-au spus că ambuteiajele nu de dimineață nu au fost generate doar de filmările din zonă, dar și de vizita premierului Belgiei în țara noastră.

Vasile CHIRILESCU, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PRIMĂRIEI: „Aceste activități au fost avizate de către autoritățile guvernamentale de profil, iar Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratul General al Carabinierilor urmau să asigure ordinea publică pe toată perioada derulărilor filmărilor.”

Totodată, primăria informează că producătorii filmului au decis ca filmările ce urmează să aibă pe străzile principale din capitală să fie făcute în weekend.