Cinci angajati ai MAI au fost raniti in urma altercatiilor de azi, a anuntat Ministerul de Interne. Acestia au fost preluati de o ambulanta si dusi la spital pentru ingrijiri medicale. Oamenii legii sustin ca au deschis un proces penal pentru huliganism agravat si amenintarea cu moartea a oamenilor legii. 

Ultimul update: 16.12.2020, 19:03 Publicat:16.12.2020, 19:03

Dupa ce incaierarea dintre protestatari si fortele de ordine s-a incheiat, o ambulanta a venit in fata Parlamentului. Cinci politisti au urcat in ea. 

Acestia au fost dusi la Institutul de Medicina Urgenta unde au primit ingrijiri medicale, fara ca vreunul dintre ei sa fie internat. 

Dorina ARSENE, PURTATORUL DE CUVANT AL IMU: “Pacientii se afla in stare de gravitate medie, de aceea ei nu au necesitat internare si practit toti deja au plecat ambulatoriu. In urma investigatiilor nu s-au constatat traumatisme sau leziuni, ei acuzau doar dureri in regiunea toracelui sau spuneau ca au suferit o comotie cerebrala.”

Marin MAXIAN, SEF-ADJUNCT AL IGP: “Avem si fracturi, avem si luxatii, avem diagnoze si de alte genuri.”

Ministerul de Interne a anuntat intr-un comunicat ca a deschis o cauza penala pentru huliganism agravat care se pedepseste cu pana la 7 ani de inchisoare, acuzand protestatarii ca au mers cu tractoarele haotic, pe trotuare, punand in pericol viata pietonilor, dar si pentru amenintarea cu moartea a politistilor pedeapsa pentru care e de pana la 2 ani de puscarie.