Peste 100 de soferi au fost prinsi in stare de ebrietate avansata. INP anunta intr-un comunicat care sunt cele mai grave incalcari ale soferilor.

Publicat:12.10.2019, 12:12

4 761 de incalcari ale RCR au fost documentate de inspectorii de patrulare in perioada 4 -10 octombrie.

2 448 de conducatori auto au depasit limita de viteza; 82 cazuri de neutilizare a centurii de siguranta si a scaunelului pentru copii; 66 cazuri de trecere a intersectiei la semnalul de interzicere al semaforului; 33 contraventii comise de catre pietoni si alte categorii de participanti la trafic, se arata in comunicatul emis de INP.

In pofida informatiilor, masurilor, avertismentelor INP despre consecintele conducerii in stare de ebrietate multi soferi continua sa se expuna riscului, ignorand orice regula de siguranta.

Astfel, in aceasta perioada inspectorii de patrulare au inlaturat de la volanul unitatilor de transport 124 de soferi in stare de ebrietate, 113 dintre ei erau in stare de ebrietate avansata.

Potrivit politiei, ultimul caz a avut loc ieri, in capitala, aproximativ la ora 11:10. In timpul supravegherii circulatiei rutiere in sectorul Botanica, inspectorii au observat un automobil Toyota care se deplasa neregulamentar. Soferul autovehicului a fost stopat pentru verificari, moment in care politistii au simtit un miros puternic de alcool. Acesta a fost supus testului alcoolscopic, in aerul expirat fiind prezenta alcoolului de 1,27 mg/l. Barbatul de 38 ani a ramas fara permis de conducere si urmeaza sa fie supus tuturor procedurilor legale.

In perioada de referinta pe teritoriul tarii s-au produs 46 de accidente rutiere grave, soldate cu 8 persoane decedate si 66 traumatizate, se arata in comunicat.