Fostul deputat, Igor Munteanu sustine ca avertizarea presedintelui Federatie Ruse, Vladimir Putin privind arma nucleara este destul de periculoasa, dar, dupa previziunile care se fac in acest moment, amenintarea se face doar pentru ca sa descurajeze occidentul sa sprijine in continuare Ucraina. Declaratiile au fost facut in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Publicat:28.02.2022, 21:42

Igor MUNTEANU, FOST DEPUTAT:"Avertizarea presedintelui Vladimir Putin trebuie luata in serios, dar conform previziunilor care se fac in acest moment, amenintarea se face doar pentru ca sa descurajeze occidentul sa sprijine in continuare Ucraina. Pentru presedintele Putin, optiunea controlului deplin asupra Ucrainei este, cum s-a exprimat si el, ca sa "demonteze elementele statalitatii Ucrainei". Am vazut inclusiv explicatiile pe care le dadea domnul Peskov. Ei ar dori sa vada din Ucraina un fel de Belarus. Cu un Guvern-marioneta, total supusa indicatiilor si integrarilor in toate uniunile pe care le controleaza Rusia, iar imediat dupa schimbarea printr-un Guvern-marioneta la Kiev, el ar dori sa mearga mai departe printr-o rusificare a statului, printr-o eliminare a elementelor care trezesc foarte multa suparare si nervozitate la Moscova."

Munteanu sustine ca aceste contradictii nu pot fi solutionate nici printr-un armistitiu si nici prin pace.

Igor MUNTEANU, FOST DEPUTAT:"Aceasta contradictie fundamentala nu poate fi solutionata nici printr-un armistitiu si nici prin pace. Presedintele Putin este pregatit in acest moment sa-si sacrifice interesele de baza ale statului rus pentru ca sa obtina controlul deplin asupra spatiului sovietic."

In anul 2022 se implinesc 100 de ani de la intalnirea statului sovietic. La 30 decembrie 1922, Lenin construia spatiul sovietic."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE TV: "Si de asta credeti ca el acum vrea sa-l refaca?"

Igor MUNTEANU, FOST DEPUTAT:"Putin este o persoana complicata. Atat de complicata, incat de 20 de ani de zile de cand se afla la putere, conecteaza permanent resurse din gaze naturale, din petrolul si il exporta ca sa aiba un efort suficient de puternic prin care s-ar izola de restul lumii si ar reface frontierele fostului URSS".

Ieri, Vladimir Putin a ordonat ministrului Apararii, Serghei Soigu, sa ridice gradul de alerta pentru fortele nucleare, dupa ceea ce el a acuzat ca fiind „declaratii agresive din partea tarilor NATO”

Citeste si :  Ultima ora. Putin a ordonat ridicarea gradului de alerta pentru fortele nucleare - VIDEO
Citeste si :  Cele 4 situatii in care Vladimir Putin spune ca ar lansa un atac nuclear. Ce stipuleaza strategia nucleara a Rusiei