Până la finele zilei de 28 aprilie 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 699 mii de locuințe (inclusiv cele neocupate) și circa 1 013 mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită). Acestea sunt datele oferite de Biroul Național de Statistică.

Publicat:30.04.2024, 08:48

Începând cu 8 aprilie, timp de 3 luni, în toată țara se va desfășura Recensământul populației și locuințelor - un exercițiu important pentru fiecare cetățean. 

Oamenii sunt îndemnați să răspundă doar persoanelor angajate de Biroul Național de Statistică, acestea fiind obligate să prezinte legitimația și să poarte vestimentație cu logoul recensământului. Datele sunt colectate pe o tabletă și doar prin interviu față în față, iar în chestionarul de recensământ nu sunt întrebări legate de datele bancare. 

Potrivit legii, participarea la recensământ este obligatorie. Refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete în cadrul recenzării prevede amenzi de până la 2500 de lei. 

Recensământul, care se va încheia pe 7 iulie, are loc o dată la 10 ani, cu scopul de a obține date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației și locuințelor țării.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.