Oamenii legii au depistat alte 27 de persoane care aveau testul negativ la Covid-19 fals. Acum, persoanele sunt plasate in autoizolare pentru 14 zile si s-au ales cu un proces penal pentru prezentarea actului fals.

Publicat:04.05.2021, 12:31

Potrivit politiei de frontiera, din numarul total de teste falsificate, 12 au fost gasite la pasagerii unei rute Polonia-Moldova. Oamenii se intrceau acasa acasa in ajun de Pasti. Acestia trebuie sa stea 14 zile in autoizolare si s-au ales cu un proces penal. Cazurile au fost inregistrate la Aeroportul International Chisinau, Criva si Palanca. Politia afirma ca odata cu prelungirea restrictiilor la frontiera de stat, multi cetateni aleg sa falsifice acest document.

Acum doua saptamani, au fost depistate 60 teste false la Covid-19. Politia aminteste ca cei care vor prezenta un test fals, risca o amenda de pana a 32.000 de lei sau inchisoare de pana la 2 ani.

Citeste si :  60 de teste Covid-19 falsificate - identificate de politistii de frontiera pe parcursul saptamanii trecute. Ce spun oamenii legii