Caz revoltator la Nisporeni. Un copil de un an a fost gasit fara suflare pe marginea unui drum din Soltanesti. Micutul ar fi fost scapat din brate si uitat acolo de mama sa, care era beata, spun vecinii. Femeia care mai are acasa un baiat de 10 ani risca patru ani de inchisoare.

Publicat:28.11.2018, 14:22

Potrivit politiei, femeia de 29 de ani ar fi stat toata noaptea la baut cu niste vecini, iar in jurul orei patru dimineata si-a luat copilul de un an si doua luni si s-a pornit sa mai aduca o sticla de vin. Abia mai tarziu cand s-a trezit din somn, femeia a observat ca micutul lipseste. A anuntat politia, iar apoi, impreuna cu sora sa, au mers sa-l caute. La scurt timp, oamenii legii au gasit bebelusul inghetat si fara suflare, pe marginea unui drum.

“La o bucata de noapte am auzit strigand. Nu am iesit, de ce nu am iesit- nu am iesit.”

“Cu acesti vecini a servit, au sarbatorit. Aici peste o casa la vecinii acestia l-au gasit. Sora ei a venit dimineata si striga. Ea a cazut jos de bata ce era si acolo l-a lasat.”

Tatal copilului spune ca era la lucru cand s-a intamplat totul si ca nu a reusit sa discute cu sotia sa despre cele intamplate.

Gheorghe CONDREA, TATA: “M- a sunat dimineata si mi-a spus ca copilul a decedat si am venit acasa. Eu nu stiu, inca nu pot sa imi revin dupa ce s-a intamplat. Acesta a fost unicul meu copil.”

Vecinii spun ca stiau despre faptul ca femeia este iresponsabila si ca obisnuia sa bea, dar nimeni nu s-a gandit ca asta ar putea pune in pericol viata copilului. 

“Ea e rea de cand e ea. Chiar eu am vrut sa ma duc la Asistenta Sociala sa spun ce face ea, cum isi bate joc de copil. Servea alcool , fugea de acasa, lasa copilul cu sora sau cu un copil din mahala. Imi era jale de micut.”

“Femeie betiva- ce pot sa spun eu. Betiva care nu avea grija de copii. Nu stiu ce face Asistenta Sociala de la noi ca nu prea are grija de copii din familii social-vulnerabile. Nu lucra, umbla cu paharul, dupa vin prin sat.”

Sefa Directiei Asistenta Sociala din Nisporeni, are o alta versiune. Ea sustine ca parintii ar fi responsabili. 

Xenia AXENTE, SEFA DIRECTIEI ASISTENTA SOCIALA, NISPORENI: “ Din informatia pe care o avem noi mama nu consuma in permanenta alcool.In vizita asistentul social a fost chiar ieri cu o comisie, verificau ajuorul social si mama era acasa, cald in casa, nu era beata. Totul s-a intamplat peste noapte.”

Femeia mai are acasa un baiat de 10 ani. Ea nu a fost retinuta. Oamenii legii spun ca ea s-ar putea alege cu o pedeapsa de patru ani de inchisoare.