O copila de 11 ani a nascut un copil. Bebelusul, o fetita, a venit pe lume prin cezariana la centrul Mamei si Copilului din capitala. Politia si Procuratura au deschis o cauza penala pentru viol savarsit asupra unei persoane care nu a atins varsta de 14 ani. Deocamdata nu se stie cine este tatal copilului. Primarul din localitate sustine ca fetita a ascuns sarcina, iar medicul si profesorii din sat, dar si concubinul mamei cu care aceasta locuia, nu au observat nimic timp de 8 luni.

Publicat:29.01.2024, 14:53

Primarul localitatii din care este copila ne-a spus ca a aflat despre faptul ca aceasta este gravida la sfarsitul anului trecut de la asistentul social.

PRIMARUL LOCALITATII:  “Cu doua zile inainte a fost o comisie in care s-a discutat despre copila. Erau unele dubii si, impreuna cu medicul de familie, s-a facut o indreptare catre medicul la raion si dupa aceasta am primit raspunsul ca fata este insarcinata, ca este in a opta luna.”

In ziua cand s-a confirmat ca fata este gravida a fost anunta politia, mai spune primarul, si a fost demarata o ancheta. Copila de 11 ani locuia impreuna cu doi frati mai mici si concubinul mamei, care era plecata peste hotare.

PRIMARUL LOCALITATII:   “A doua zi mama a venit acasa. A discutat cu psihologii, cu toti, copilul era intr-o stare normala, nu a fost in panica. Noi au facut dispozitii, tot, fratii au plecat acasa, iar fata a ramas sub supravegherea institutiei date.”  

La scurt timp, copila de 11 ani a nascut prin cezariana un bebelus perfect sanatos la Institutul Mamei si Copilului.

VICEDIRECTORUL SPITALULUI RAIONAL: ”In serviciul de garda noaptea a fost transportata din motiv ca a inceput procesul de nastere. A fost examinata de catre medicul de garda si in tot acel moment s-a decis ca dupa examinari sa fie trimisa la Centrul Mamei si Copilului.”

PRIMARUL LOCALITATII: “Fata a nascut. O fetita de 3.100 kilograme. Mama este cea care va fi responsabila, sunt dintr-o familie nu social vulnerabila, dintr-o familie buna.”

Primarul mai spune ca nici profesorii si nici rudele copilei nu au observat ca este insarcinata.

“ - In tot acest timp cat ea frecventa scoala nu s-a observat ca ea are burta?

PRIMARUL LOCALITATII:  „Nu s-a observat. Din spusele profesorilor, ca am facut comisii, fata purta haine mai largi pe ea, in ultimul timp. Fata stia deja, ascundea si chiar la ultima analiza de urina fata a dat alta analiza.”
   
Am sunat la gimnaziul din sat unde invata eleva de clasa a cincea, pentru a afla cum a fost posibil ca nimeni sa nu observe nimic, insa nu am reusit sa dam de directoare. Am contactat si Directia Sanatate si Invatamant din raion insa si acolo nimeni nu ne-a raspuns la telefon. Primarul spune ca fata ascunde circumstantele in care a ramas gravida.

PRIMARUL LOCALITATII: “Fata ascunde toate cele. Spune doar un baiat strain, un baiat strain de la bunica din sat.”

Acum fetita, care a fost fortata sa-si lase in urma copilaria, va fi consultata de psihologul din raion deoarece in sat nu exista un astfel 
de specialist. Politia si Procuratura au deschis o cauza penala pentru viol savarsit asupra unei persoane care nu a atins varsta de 14 ani. A fost initiata procedura de audieri pentru investigarea cazului, iar deocamdata nu exista vreun suspect. Potrivit codului penal aceasta infractiune se pedepseste cu inchisoare de pana la 20 de ani sau detentie pe viata.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.