De la inceputul anului curent au fost inregistrate 211 cazuri de plecare voluntara a copiilor, in scadere cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, anunta Ministerul Afacerilor Interne. 

Publicat:25.05.2023, 17:48

Potrivit  unui comunicat emis de MAI, mai bine de jumatate dintre acesti copii au plecat de acasa in mod repetat. 

„Implicarea adultilor, pentru a le asigura copiilor un mediu sigur si sanatos acasa, e deosebit de importanta cand vine vorba de prevenirea cazurilor de disparitie a copiilor”, se precizeaza in comunicat.

Plecarea voluntara a copiilor de acasa sau din institutiile sociale reprezinta, de cele mai multe ori, cauza principala a disparitiei copiilor.

In fiecare an, la data de 25 mai este marcata Ziua internationala a copiilor disparuti. 

Ziua a fost instituita pentru a tine in prim-plan problema copiilor rapiti, pentru a stopa cazurile de disparitii voluntare in randul copiilor, dar si pentru a-i informa pe parinti in legatura cu masurile pe care le pot lua pentru a-si proteja copiii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.