Curtea Constitutionala va examina astazi sesizarea, depusa de deputatii socialisti, privind constitutionalitatea decretului Maiei Sandu prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilita la functia de premier. 

Publicat:23.02.2021, 09:26

Dupa ce Curtea Constitutionala a respins cererea socialistilor de a suspenda decretul Maiei Sandu prin care Natalia Gavrilita a fost desemnata repetat candidata la functia de prim-ministru, magistratii urmeaza sa se intruneasca astazi, la ora 10:00, in sedinta ca sa discute cauza in fond si sa anunte ulterior daca decretul este sau nu constitutional.

Recent, PSRM a depus o sesizare la Curtea Constitutionala prin care solicita ca Maia Sandu sa-si anuleze decretul prin care a numit-o pe Natalia Gavrilita repetat la functia de prim-ministru. Deputatii socialisti i-au amintit Maiei Sandu ca o hotarare emisa vara trecuta de Curtea Constitutionala o obliga pe sefa statului sa inainteze propunerea majoritatii parlamentare la functia de prim-ministru.

Citeste si :  Reactia lui Igor Dodon, dupa ce Curtea Constitutionala a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru functia de prim-ministru: "Un precedent periculos"
Citeste si :  Saptamana viitoare Curtea Constitutionala urmeaza sa anunte daca decretul Maiei Sandu prin care Natalia Gavrilita a fost desemnata repetat candidata la functia de prim-ministru e constitutional sau nu - VIDEO