Andrei Nastase a venit cu o reactie, dupa ce a fost obligat de Consiliul pentru Prevenirea si Eliminarea Discriminarii si Asigurarea Egalitatii sa scoata crucifixul instalat in MAI si sa vina cu scuze publice.

Publicat:13.01.2020, 13:59

Andrei NASTASE, FOST MINISTRUL AL AFACERILOR INTERNE: "Initiativa de a aduce in cadrul unei institutii fundamentale a statului nostru mai multa unitate, moralitate si credinta, respect pentru inaintasi, pentru politistii cazuti la datorie, inclusiv in razboiul de pe Nistru nu discrimineaza si nu imparte oamenii, ci ii aduna in jurul unui set de valori corecte si puternice.

Republica Moldova sufera inca si se afla angajata pe un drum extrem de dificil pentru a reusi sa se defineasca cu fermitate drept o democratie autentica si moderna. Crucifixul montat la MAI este parte a setului de simboluri care pot sustine drumul pe care Republica Moldova trebuie sa-l parcurga pana la momentul in care se va putea aseza in randul tarilor libere, democratice, europene.

Veti gasi astfel de simboluri in cladiri extrem de importante din toata Europa, incepand cu Parlamentul Romaniei pana la institutiile Germaniei, Austriei, Greciei sau Italiei. Morala crestina a fost, este si va ramane universala, iar simbolurile acesteia nu discrimineaza, ci dimpotriva.

Platforma DA si le-a asumat si ca parte a familiei politice popular-europene.

Asumarea declaratiilor publice si a tuturor actiunilor mele este una din calitatile care ma definesc ca om, ca persoana responsabila si om politic.

Niciun consiliu nu ma poate obliga sa ma las de Dumnezeu!

Stiu bine ca niciodata, dar absolut niciodata, o cruce facuta din curata credinta si asumata morala crestina nu va face rau nimanui, ci doar bine tuturor.

Din pacate pentru generatia noastra, a celor care suntem martorii unei restauratii violente a oligarhiei in Republica Moldova, adevarul este foarte trist si de aceasta data. Nu despre crucifix este vorba in decizia acelui Consiliu, ci despre Andrei Nastase care trebuie, in baza unui plan foarte bine pus la punct, sa fie din nou linsat mediatic si compromis.

As fi vrut aceeasi determinare din partea institutiilor statului in cazuri cu adevarat reale, in special a profanarii simbolicii de stat de catre presedintele Dodon, prin scoaterea crucii din stema R. Moldova.

Astept sa vad cum Dodon si ministrul sau de interne vor indrazni sa scoata Crucifixul si din MAI. Ce va urma? Rastignirile din intreaga republica?

Raspunsul meu, mai ferm ca niciodata, este limpede - Niciun consiliu nu ma poate obliga sa ma las de Dumnezeu!"

VEZI SI: Andrei Nastase - sa scoata crucifixul instalat in MAI si sa vina cu scuze publice. Decizia luata de Consiliul pentru Eliminarea Discriminarii / DOC