Doi adolescenti de 12 ani au fost loviti de o masina in timp ce se deplasau cu bicicleta, in apropierea comunei Stauceni. Ambii au ajuns la spital in stare grava, unul fiind in coma. Tinerii sunt membrii scolii specializate de ciclism din Chisinau si se deplasau fiind echipati corespunzator. Soferul autoturismului a fost retinut.

Publicat:22.02.2023, 17:38

Accidentul s-a produs ieri dupa-amiaza. Potrivit politiei, adolescentii se deplasau regulamentar, fiind echipati corespunzator, avand costume speciale si casca de protectie.

Natalia STATI, OFITER DE PRESA, POLITIA CAPITALEI:Se deplasau regulamentar? Mergeau pe acostament? Da, copiii se deplasau regulamentar. In cadrul cauzei penale urmeaza sa fie stabilite toate circumstantele si cum s-a produs accidentul.”

Asadar, deocamdata nu este clar cum mai exact s-a produs accidentul. Impactul a fost unul violent, partea din fata a masinii fiind avariata, iar parbrizul spart. Adolescentii au fost transportati de urgenta la spital si internati in sectia de terapie intensiva. Unul dintre ei a suferit un traumatism cranio-cerebral si mai multe fracturi. Celalalt a fost supus unei interventii chirurgicale, iar acum se afla in coma.  

Alexandru HOLOSTENCO, DIRECTORUL SPITALULUI “VALENTIN IGNATENCO”:Unul dintre copii a fost adus in stare extrem de grava. Pana dimineata a fost stabil. Dimineata a fost efectuata tomografia computerizata. Copilul se afla la Institutul de Neurologie si Neurochirurgie.”

Biciclistii sunt elevii Scolii de Ciclism din Chisinau si, potrivit directorului institutiei, la acea ora aveau un antrenament in parcul Valea Morilor.

Alexandru OALA, DIRECTORUL SCOLII SPECIALIZATE DE CICLISM DIN CHISINAU:Ei nu trebuiau sa fie acolo. Locul antrenamentului era la Valea Morilor. Ei au inceput antrenamentul la Valea Morilor cu antrenorul si intr-un moment au disparut. “

Odata ce a sesizat absenta ciclistilor, antrenorul ar fi incercat sa-i telefoneze, insa nu a dat de urma lor. Mai tarziu a aflat ca adolescentii au fost implicati intr-un accident. Antrenorul a refuzat sa ne ofere un comentariu. Presedintele Federatiei de Ciclism din Moldova ne-a spus ca a atentionat in mai multe randuri autoritatile despre pericolele pe care le au biciclistii in traficul rutier.  

Igor SORIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI DE CICLISM DIN MOLDOVA: „Au avut loc mai multe intalniri, diferite adunari, am scris mai multe petitii in care ceream sa fie efectuate modificari, dar inca totul a ramas neschimbat. “

Soferul autoturismului a fost retinut pentru 72 de ore. Politia a initiat o ancheta, iar dupa constatarea tuturor circumstantelor, se va stabili ce pedeapsa risca acesta.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.