Directorul Spitalului Raional Cahul, Oleg Creciun, spune ca fata de 14 ani a decedat, preliminar, din cauza unei viroze sau a pneumoniei. Totusi, acesta afirma ca motivul va fi clar dupa expertiza medico-legala.

Publicat:17.12.2019, 15:38

Contactat de PRO TV, directorul Spitalului Raional Cahul spune ca aceste rezultate vor ajunge peste doua saptamani si numai atunci se va afla cauza decesului.

Oleg CRECIUN, DIRECTORUL SPITALULUI CAHUL: "La moment nimeni n-o sa va spuna clar care a fost motivul decesului".

De asemenea, directorul a mentionat faptul ca adolescenta a fost adusa intr-o stare critica: "In zona rosie a fost incubata, stabilizata, examinata. Dupa care a fost transferata in terapie intensiva".

Oleg Creciun a precizat ca au fost mobilizati toti specialistii si a fost solicitat serviciul Aviasan de la Chisinau.

"Preliminar, ar fi vorba despre o pneumonie sau viroza. Diagnosticul final va fi pronuntat doar de medicina legala", spune Oleg Creciun.

La 10 decembrie, adolescenta de 14 ani a fost adusa la spitalul din Cahul cu ambulanta dupa ce s-a simtit rau si avea febra. Ulterior, fata s-a stins la spital.

VEZI SI: O fata de 14 ani s-a stins la spitalul din Cahul. Adolescenta s-a intors recent cu parintii de peste hotare. Oamenii legii au deschis o ancheta

Ministerul Sanatatii spune ca a fost instituita o comisie care va examina cauza decesului, iar la 27 decembrie vor fi prezentate concluziile.

VEZI SI: Ministerul Sanatatii vine cu o reactie dupa ce fata de 14 s-a stins la spitalul din Cahul