Solicitat de Pro TV, fondatorul companiei aeriene, Vladimir Cebotari, ne-a comunicat că alerta cu bombă a fost falsă și câteva persoane au fost reținute.

Ultimul update: 14.06.2024, 16:47 Publicat:14.06.2024, 16:47

„Această cursă era operată la solicitarea unei alte companii de turism și era o cursă neregulată, charter. Din motive care nu sunt clare nici pentru noi, nu dispunem de nicio confirmare documentară, nava a aterizat în București, iar pe aeronavă a fost o alertă falsă privind existența unor substanțe explozibile. 

La staționare au intervenit serviciile speciale române și ca rezultat, inclusiv la verificrea aeronavei, a bagajelor și pasagerilor, câteva persoane au fost reținute”, a declarat fondatorul companiei aeriene, Vladimir Cebotari.

Un avion cu moldoveni a aterizat de urgență astăzi pe aeroportul din Otopeni, București, după ce a fost anunțată alertă cu bombă în avion.

Presa română a scris că la bordul avionului cu s-ar afla membri ai grupării politice a lui Ilan Șor, dar deocamdată nu este confirmat acest lucru.

Un bărbat necunoscut ar fi sunat vineri în jurul orei 13:00 de pe un număr de telefon neidentificat la serviciul de apeluri de urgență din Republica Moldova.

El ar fi sesizat faptul că o aeronavă care aparține unei companii din Moldova a aterizat la ora 10:15, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și ar fi minată.

Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu o reacție în acest sens și spune că acest zbor nu a primit aprobarea necesară: „În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 870, operatorii aerieni au obligația de a notifica Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) cu privire la orice modificare a orarului de zbor și la zborurile adiționale, pentru a obține aprobarea prealabilă necesară. În cazul zborului RMO-EVN-RMO, aceste cerințe nu au fost respectate. Operatorul nu a notificat AAC despre modificările de orar cu 3 zile în prealabil, după cum prevede legislația”.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.