Fosta consilera a primarului pe domeniul economiei si finantelor va ocupa de astazi fotoliul de viceprimar al capitalei. Olga Ursu a fost numita in functie dupa ce a fost votata de 27 de consilieri, la sedinta CMC de astazi. Aceasta o va inlocui pe Inga Ionesii care a demisionat acum o luna din motive necunoscute.

Publicat:15.07.2021, 16:51

27 de consilieri au votat pentru candidatura Olgai Ursu la functia de viceprimar. Cei de la PAS si de la Platforma Da s-au aratat nemultumiti de aceasta decizie si s-au abtinut, in timp ce liberalii au votat impotriva.

Astfel, la propunerea primarului Ion Ceban, de acum incolo, functia de viceprimar in domeniul economiei va fi ocupata de Olga Ursu. 

Olga URSU, VICEPRIMARUL CAPITALEI:“Daca sa vorbim despre trei prioritati este cresterea venitului bugetului municipal. Optimizarea cheltuielilor, administrare corecta si eficienta a patrimoniului municipiului Chisinau.”

Sefa cabinetului in domeniul finantelor a absolvit facultatea de Banci si Burse de Valori la Academia de Studii Economice, unde a obtinut si diploma de master. Dupa care a activat la Banca Comerciala Romana, dar si la alte banci private. Din 2017, pana in prezent, aceasta ocupa functia de consilier al primarului general in domeniul economiei si finantelor. 

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI:“Eu cred ca ea a facut fata pe partea competentei profesionale. Ati vazut ca nimeni practic nu avea intrebari.”

Olga Ursu o va inlocui pe Inga Ionesii, care a demisionat, acum o luna, fara sa spuna motivul plecarii. La inceputul acestei luni, Victor Chironda a fost demis din functia de viceprimar pe domeniul athitecturii. Nici pana acum nu s-a decis cine ii va ocupa locul.