Ministerul Apararii al Republicii Moldova vine cu unele precizari pentru tinerii care au atins varsta de 18 ani si familiile acestora, in privinta la ordinul de chemare la serviciul militar pe care il primesc la domiciliu. 

Publicat:05.05.2022, 15:09

Potrivit ministerului Apararii, ordinele de chemare pot fi trimise pe tot parcursul anului, iar mai exact de cel mult 3 ori pe an, iar tinerii sunt obligati sa se prezinte la CMT nu mai tarziu de sfarsitul anului in care primesc varsta de 18 ani.

„La finalizarea examenului medico-militar, recrutii primesc ordine de chemare pentru participare la comisia de recrutare-incorporare. Acestea le sunt inmanate de catre specialistii din cadrul CMT-ului sau de catre reprezentantii primariilor/preturilor. Dupa desfasurarea sedintei comisiei de recrutare-incorporare, tinerii care urmeaza a fi incorporati in serviciul militar in termen, primesc ordine de chemare privind data si ora prezentarii acestora la CMT, pentru a fi repartizati in unitatea militara” ,se arata in comunicat.

Autoritatile publice, institutiile publice si agentii economici sunt obligati sa inmaneze cetatenilor ordinele de chemare ale CMT si sa asigure prezentarea lor la data, ora si locul prevazut in ordin. Ordinul de chemare are numar de inregistrare, semnat de comandantul CMT-ului sau SAM-ului, in care se stabileste scopul si termenul concret de prezentare a tanarului la centrul militar sau sectia administrativ-militara.

In perioada aprilie-iulie, in Armata Nationala vor fi incorporati 1300 de tineri.