Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, de astazi pana pe 12 august, temperatura maxima a aerului va atinge valori cuprinse intre +33 si +35 grade Celsius. In acest context, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, indeamna oamenii sa nu iasa in strada la orele amiezii si sa consume mai multe lichide.

Ultimul update: 06.08.2022, 15:45 Publicat:06.08.2022, 15:45

Totodata, pompierii indeamna persoanelor sa se abtina de la folosirea focului din preajma lanurilor cu grane, spatii forestiere si locuri de agrement. 

„In conditii de umiditate redusa si temperaturi ridicate orice sursa de aprindere scapata de sub control poate provoca incendii de proportii. Astfel, indeamnam populatia sa respecte cu strictete regulile de aparare impotriva incendiilor”, mentioneaza IGSU. 

Prin urmare, oamenii sunt rugati sa-si monitorizeze copii si sa nu le permita scaldatul in locuri neautorizate pentru evitarea riscului de inec. 

Ieri, Servciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de canicula valabil de astazi pana pe 8 august. Totodata, codul galben de pericol exceptional de incendiu a fost prelungit pana pe 12 august. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.