Cei ce-si doresc sa cunoasca traditiile Kargastanului si sa patrunda in aceasta lume colorata si mistica nu mai sunt nevoiti sa mearga tocmai pana acolo. Acum e suficient sa ajunga la Leordoaia, raionul Calarasi. Intr-o gospodarie de aici s-a mutat o mica parte din aceasta tara fascinanta, iar turistii sunt asteptati chiar in aceste zile.

Publicat:04.08.2020, 18:12

Povestea Kargastanului de la Leordoaia incepea cu aproape 20 de ani in urma, tocmai in Irlanda.

Larisa Ambrosie povesteste ca a vizitat Kargastanul si a ramas impresionata de ceea ce a vazut acolo.

Iar anul acesta, alaturi de casa parinteasca, in gospodaria Larisei, au rasarit mai multe iurte.

In plus, in iurte pot fi admirate o multime de elemente traditionale kirghize.

In mica Kirghizie de la Leordoaia, oaspetii sunt intampinati de un kirghiz adevarat. Barbatul spune ca ii place la noi si vrea ca moldovenii sa afle mai multe despre tara sa natala.

Biktur SALOMATOV, ANTREPRENOR: "Cand am venit, mi-a placut foarte mult natura, care e minunata. Dealurile, padurile mi-au placut foarte mult aici. Kirghizii sunt un popor care creste animale: cai, oi, si altele. Traim in munti si ne deplasam de pe un deal pe altul impreuna cu familiile.

Iurta e ceva mistic. Aici nu sunt colturi. Partea superioara se deschide si pot fi admirate stelele, cerul senin sau norii. E interesant."

In afara de iurte, gazdele propun oaspetilor  si alte servicii si activitati, iar scopul afacerii este de a aduce Kirghizia cat mai aproape de Moldova.  

Pentru viitor, planurile antreprenorilor sunt mari si destul de indraznete, iar primele cereri din partea turistilor au aparut deja.