Seful Centrului de Sanatate Publica Balti, Veaceslav Chislari, spune ca ar putea fi intocmit un proces verbal pentru incalcarea mai multor reguli in timpul inaugurarii veceului din gimnaziul satului Hiliuti, raionul Rascani.

Publicat:18.09.2020, 13:34

Igor Sarov a trimis o scrisoare la ANSP, in care a cerut ca responsabilii sa fie sanctionati. Astazi cei de la Centrul de Sanatate Publica din Balti au mers in inspectie.

Veaceslav CHISLARI, SEFUL CENTRULUI DE SANATATE PUBLICA BALTI: "S-a vazut ca s-a incalcat unele reguli de protectie impotriva coronavirusului, cum este lipsa mastii, nerespectarea distantei sociale si admiterea persoanelor care nu au nimic in comun cu procesul didactic in institutia de invatamant. Concomitent s-a vazut ca si copiii erau alaturi."

Acesta mai spune ca institutia s-a autosesizat, se lucreaza in teritoriu si probabil se va intocmi un proces verbal de contraventie. Astfel, conducerea institutiei, care este responsabila de respectarea masurilor pentru combaterea raspandirii coronavirusului, risca o amenda de la 50 la 25 000 lei.

Chislari mai spune ca CSP Balti a facut verificari inaintea inceperii noului an de studii, iar scoala a fost redeschisa reiesind din faptul ca blocul sanitar se afla in curte. Totodata, el neaga declaratiile precum ca elevii plecau acasa la veceu.

Citeste si :  "Veceul nu este un muzeu, este o necesitate care nu trebuie sa fie un motiv de lauda". Ministrul Educatiei vrea sa-i traga la raspundere pe cei care au admis asa zisa inaugurare a veceului din scoala din Rascani - AUDIO
Citeste si :  Nu aveau veceu nici afara, nici in scoala. Replica presedintelui raionului Rascani, intrebat de ce dechiderea unui bloc sanitar a fost organizata ca un eveniment festiv: "Copiii mergeau acasa la veceu" - VIDEO