Ministrul Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, a declarat ca Premier Energy a ajuns la o intelegere cu Apa Canal si ca compania nu va fi deconectata de la energie electrica. Mai mult decat atat, ministrul mentioneaza ca din informatiile prezentate de ANRE, costul energiei electrice care a cresut in ultima perioada ar trebui sa duca la o crestere de maxim 65 de bani a tarifului. 

Ultimul update: 24.11.2022, 15:47 Publicat:24.11.2022, 15:19

„Premier Energy a ajuns la o intelegere cu Apa Canal pentru a plati in transe. Astfel, Premier Energy nu va deconecta compania Apa-Canal de la energie electrica. Nu ar trebui sa fie o problema. Pentru a evita orice speculatie, din informatiile pe care le-a prezentat ANRE, costul energiei electrice care a crescut in ultima perioada ar trebui sa duca la o crestere cu maxim 65 de bani a tarifului. Respectiv solicitarea de majorare cu 10-12 lei, deja sunt cheltuieli care trebuie sa le demonstreze Apa Canal catre ANRE. Nu poate fi spus ca din cauza energie electrice sau pretul energie electrice trebuie sa dubleze tariful la apa”, a declarat Andrei Spinu in cadrul unei conferinte de presa. 

Azi dimineata, intr-o postare pe retelele de socializare, primarul capitalei, Ion Ceban, indemna consilierii municipali sa aprobe in cadrul sedintei de astazi, majorarirea tarifelor la apa si canalizare. Acesta a mentionat ca a fost avertizat ca astazi locuitorii capitalei vor putea ramane fara apa.

La sedinta CMC de marti au fost discutii aprinse la subiectul majorarii tarifului la apa si canalizare. Sefa Apa-Canal Chisinau a anuntat ca in aceasta saptamana intreprinderea risca sa fie deconectata de la energie electrica din cauza datoriilor. In replica, cei de la Premier Energy spun ca ar putea ramane fara lumina cateva sedii administrative sau oficii, nu si punctele strategice.

Pentru ca CMC sa poata aproba tariful la apa si canalizare, trebuie ca BERD, BEI si Consiliul Municipal sa semneze acordul de cesionare a datoriei intreprinderii APA-Canal de catre CMC. Totodata, trebuie sa existe si avizul ANRE. Dar niciuna din conditii nu a fost indeplinita pana la sedinta de marti. 

Subiectul privind majorarea tarifului la apa si canalizare a fost pus pentru prima data in ordinea de zi a CMC acum o luna, iar de atunci acesta se examineaza. Tariful solicitat de Apa-Canal pentru apa si canalizare este de aproape 24 de lei. Din 2017 si pana acum, locuitorii capitalei au achitat circa 12 lei.

Pe ordinea de zi a sedintei de astazi a Consiliului municipal Chisinau, la fel, se regaseste subiectul privind majorearea tarifelor la apa si canalizare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.