Pe parcursul ultimelor 48 de ore, 3913 persoane au beneficiat de asistenta medicala urgenta la etapa de prespital. La institutiile medicale spitalicesti din tara au fost transportati 1456 pacienti, dintre care 1247 adulti si 209 copii.

Publicat:14.01.2021, 09:12

In aceasta perioada la Serviciul de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca au fost inregistrate cinci nasteri la etapa de prespital, care au decurs fara complicatii. Mamele au o varsta cuprinsa intre 30 - 40 ani.

La data de 11 ianuarie curent, echipele de asistenta medicala urgenta din raioanele Floresti si Soroca au asistat doua nasteri chiar in ambulanta. In ambele cazuri, travaliul s-a declansat spontan in timpul transportarii pacientelor la maternitate. Venirea pe lume a unei fetite si respectiv a unui baietel cu o greutate de aproximativ trei kilograme a fost soldata cu succes.

La data de 12 ianuarie curent, in raioanele Ialoveni si Stefan Voda au fost inregistrate trei nasteri. Echipele AMU au facut tot posibilul pentru ca trei bebelusi sa vina sanatosi pe lume. Ulterior, mamele si nou-nascutii au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale corespunzatoare.