O apropiata a socialistilor este noua sefa a Consiliului Audiovizualului. Ala Ursu-Antoci a fost aleasa in fruntea institutiei dupa ce, astazi, Dragos Vicol si-a dat demisia. La parlamentarele din februarie, Ursu-Antoci a candidat pe listele PSRM, iar vara trecuta a spus ca posturile TV trebuie disciplinate ca sa nu mai critice institutiile statului. 

Publicat:04.12.2020, 18:32

La sedinta extraodinara a Consiliului Audiovizualului de astazi, presedintele Dragos Vicol si-a dat demisia. L-am contactat pentru a afla care este motivul insa acesta nu ne-a raspuns. In locul lui a fost numita Ala Ursu-Antoci care a devenit membra a Consiliului in iulie curent, pe o perioada de 3 ani. 

Ala URSU-ANTOCI, PRESEDINTELE ALES AL CONSILIULUI AUDIOVIZUALULUI: “Noi trebuie sa-i desciplinam, trebuie sa-i invatam ca un pic nu se face in felul acesta, un pic nu trebuie sa aducem acuzatii institutiilor statului, ne place, nu ne place, dar conducatorul institutiei reprezinta insasi institutia. Noi nu putem sa aducem acuzatiile anumitor partide.”

Declaratia, facuta de Ala Ursu-Antoci la sedinta Consiliului Audiovizualului din august, a fost criticata de ONG-urile de media care au spus ca de fapt rolul presei este de a monitoriza institutiile statului, iar jurnalistii au dreptul garantat de lege sa informeze publicul despre ce si cum fac aceste institutii. Ala Ursu-Antoci a fost anterior sefa cabinetului fractiunii PSRM in parlament, iar la alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat pe listele socialistilor la functia de deputat. Astazi nu am reusit sa o gasim pentru un comentariu.