Fortele ucrainene au anuntat infrangerea unui regiment de tancuri rusesti la nord-est de Kiev si eliminarea comandantului sau, scrie CNN. Imaginile filmate din drona au fost confirmate de jurnalistii de investigatie de la Bellingcat.

Publicat:10.03.2022, 16:37

In imagini se vede o coloana de tancuri deplasandu-se pe sosea si pe drumuri intr-o localitate, filmarea fiind facuta de sus, din drona. Potrivit Bellingcat, imaginile au fost surprinse in Brovari, localitate situata la periferia de nord-est a capitalei Kiev.

La un moment dat, tancurile sunt lovite de proiectile si o parte din ele sunt distruse, in vreme ce celelalte incearca sa paraseasca zona. In dialogul purtat de militarii care raporteaza incidentul se aude cuvantul „Bayraktar”, denumirea temutelor drone turcesti care au provocat pierderi insemnate in randul armetei ruse.

„Comandantul regimentului de invadatori, col. Zaharov, a fost lichidat. In timpul bataliei de la Brovari, langa Kiev, batalionul tactic al Regimentului 6 de tancuri al Diviziei 90 Tancuri a suferit pierderi semnificative de personal si echipament”, a anuntat Departamentul de Informatii al Apararii de la Kiev pe Twitter

CNN si Bellingcat au identificat locul unde a avut loc ambuscada.

Potrivit CNN, fortele ruse se apropie de Kiev dinspre nord si dinspre est, in efortul de a incercui complet capitala Ucrainei, dar armele anti-tanc ale ucrainenilor le-au tinut la distanta pana acum.

Sursa: