Consiliul European a adoptat astazi o masura de asistenta in cadrul cadrul Instrumentului European pentru Pace in valoare de 40 milioane de euro in sprijinul Fortelor Armate ale Republicii Moldova. 

Publicat:30.06.2022, 19:04

„Masura de asistenta va intari capacitatile unitatilor de logistica, mobilitate, comanda si control, aparare cibernetica, recunoastere aeriana fara pilot si comunicatii tactice ale Fortelor Armate ale Moldovei prin furnizarea de echipamente, provizii si servicii relevante, inclusiv instruire legata de echipamente”, se arata intr-un comunicat emis de Consiliul European.  

Totodata, potrivit comunicatului, aceasta masura de asistenta va completa masura de asistenta de 7 milioane de euro adoptata in decembrie 2021, care consolideaza capacitatile Serviciului Medical Militar si Batalionului de Inginerie al Fortelor Armate”, 

„Ultimele masuri de asistenta de asistenta este dovada angajamentului Uniunii Europene de a consolida capacitatile Republicii Moldova de a spori securitatea nationale, stabilitatea si rezilientei acesteia”, se mai arata in comunicat. 

Instrumentul European pentru Pace a fost infiintata in martie 2021 pentru a finanta toate actiunile politicii externe si de securitate comune (PESC) in domeniile militar si apararii, cu scopul de a preveni conflictele, de a mentine pacea si de a consolida securitatea si stabilitatea internationala. 

Instrumentul European pentru Pace permite UE sa finanteze actiuni menite sa consolideze capacitatile tarilor din afara UE si ale organizatiilor regionale si internationale referitoare la chestiuni militare si de aparare.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.