Consiliul Superior al Magistraturii urmeaza sa se intruneasca marti in prima sedinta, dupa ce Tatiana Ciaglic, Alexandru Postica si Ion Guzun au fost numiti de Parlament in functia de membri ai CSM. 

Publicat:01.04.2023, 16:46

Pe ordinea de zi sunt incluse 9 subiecte, aceasta fiind semnata de Nina Cernat, unica membra ramasa din componenta precedenta, dupa ce colegii ei au depus cereri de demisie.

La 30 martie, Tatiana Ciaglic, Alexandru Postica si Ion Guzun au fost numiti de Parlament in functia de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, asta dupa ce au trecut Comisia Pre-Vetting. Astfel, primele doua proiecte au fost votate de 62 de deputati, iar numirea lui Ion Guzun de 63 de deputati.

Tot atunci, Comisia Pre-Vetting a finalizat evaluarea candidatilor propusi de Parlament la functii in Consiliul Superior al Magistraturii si a emis ultima decizie in acest sens. Astfel, 12 candidati cu experienta profesionala relevanta in drept, admisi la concurs printr-o decizie a Comisiei parlamentare juridice, numiri si imunitati, au trecut prin procesul de verificare a integritatii financiare si etice, desfasurat de Comisia Pre-Vetting, pentru a putea deveni eligibili sa ocupe o functie de membru in CSM.

Urmare a evaluarii non-judecatorilor, Comisia a emis trei decizii de promovare si noua decizii de nepromovare a evaluarii, patru dintre care au fost pe motivul retragerii din concurs sau nedepunerii in termen a declaratiei pentru cinci ani. Pana in acest moment, noua din cei 12 candidati evaluati au acceptat publicarea deciziilor Comisiei Pre-Vetting.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.