Membrii Consiliului Audiovizualului, care monitorizeaza presa din Moldova, s-au numit si au folosit un limbaj indecent la sedinta de astazi. Scandalul a pornit cand s-a discutat despre sanctionarea postului PRO TV Chisinau, acuzat ca ar fi depasit timpul regulamentar de publicitate. Postul nostru va ataca decizia in instanta, considerand-o ilegala. 

Publicat:04.02.2021, 21:15

Membrii Consiliului Audiovizualului s-au certat dupa ce Corneliu Mihalachi a spus ca nu este de acord ca PRO TV Chisinau sa fie santionat. 

Consiliul a constatat ca postul nostru de televiziune ar fi depasit timpul regulamentar de publicitate in decembrie. PRO TV neaga acuzatia. 

“Presupunem ca monitorizarea a inclus in durata calupurilor publicitare si promourile emisiunilor difuzate la PRO TV Chisinau care, conform legii, nu reprezinta publicitate.” se mentioneaza in raspunsul adresat Consiliului Audiovizualului. 

Decizia de astazi luata de institutia care monitorizeaza mass media este neintemeiata, iar PRO TV isi rezerva dreptul de a o ataca in instanta de judecata. Ultima sanctiune aplicata postului nostru de Consiliul Audiovizualului a fost declarata ilegala de Curtea de Apel Chisinau. Atunci, institutia a acuzat PRO TV Chisinau ca l-a defavorizat in stiri de Igor Dodon in campania electorala pentru prezidentialele din 2020, iar judecatorii au constatat ca motivele invocate sunt neintemeiate.