Contractul de achizitie cu compania belorusa “MAZ”, care trebuia sa ne vanda 100 de autobuze a fost anulat. Totodata, primaria capitalei trebuie sa reevalueze oferta companiei care a castigat cea de-a doua licitatie. Decizia a fost luata de Agentia Nationala pentru Solutionarea Contestatiilor, dupa ce licitatia a fost contestata de compania din Turcia ISUZU, care a castigat prima licitatie.

Publicat:04.06.2021, 19:19

Astfel, potrivit documentului emis de institutie, decizia prin care compania belorusa “MAZ” a castigat concursul de achizitie a o suta de autobuze, se anuleaza.

AGENTIA NATIONALA PENTRU SOLUTIONAREA CONTESTATIILOR:“Se anuleaza decizia din 26.04.2021 de atribuire a contractului, aprobata in rezultatul desfasurarii procedurii de achizitie publica, in partea ce tine de evaluarea si acceptarea ofertei inaintata de catre OAO “MAZ” inclusiv toate acetele subsecvente acesteia.”

Hotararea institutiei vine dupa ce compania ISUZU a declarat ca nu este de acord cu rezultatul licitatiei pe care o considera ileaga, iar din aceasta cauza a depus o contestatie.

Astfel, in termen de zece zile, primaria trebuie sa reevalueze oferta companiei “MAZ”. Deocamdata nu este clar daca se va organiza o noua licitatie. Astazi, responsabilii de la primarie nu ne-au raspuns la apeluri pentru o reactie.

Primaria capitalei a initiat repetat, la sfarsitul lunii ianuarie licitatia privind achizitionarea a o suta de autobuze noi. Asta dupa ce rezultatele licitatiei precedente de anul trecut au fost anulate, dupa ce a fost contestata pe motiv ca unul dintre participanti ar fi fost favorizat. Suma prevazuta pentru achizitia autobuzelor este de 270 milioane de lei. Ultima data, primaria a cumparat 31 de autobuze in 2019 de la o firma din Turcia. Primarul interimar de atunci, Ruslan Codreanu, spunea ca oferta a fost una avantajoasa. Autobuzele au costat 80 de milioane de lei.