Curtea Suprema de Justitie a luat decizia de a mentine hotararile instantei de fond si a celei de apel care obliga Primaria mun. Chisinau sa vanda proprietarilor Magazinului Universal Central UNIC terenul de 1,38 ha aferent cladirii si sa incheie un contract de locatiune cu agentul economic pentru un teren de 0,21 ha, situat in imediata apropiere a magazinului. Completul de Judecata a fost compus din judecatorii Ala Cobaneanu, Maria Ghervas, Galina Stratulat, Nicolae Craiu si Mariana Pitic.

Publicat:01.08.2020, 20:55

Potrivit deciziei, „se respinge recursul depus de catre Consiliul municipal Chisinau, reprezentat de catre Tudor Tofan. Se mentine decizia din 29 ianuarie 2019 a Curtii de Apel Chisinau si hotararea din 26 iunie 2017 a Judecatoriei Chisinau, sediul Centru, in cauza de contencios administrativ, la cererea de chemare in judecata depusa de catre Societatea pe actiuni
Magazinul Universal Central ,,UNIC” impotriva Consiliului municipal Chisinau cu privire la constatarea neexaminarii in termen a cererii, obligarea examinarii cererilor, cu transmiterea in rezultatul privatizarii a terenului in proprietate si obligarea semnarii contractului de vanzare-cumparare si incheierii contractului de locatiune”.

Din aprilie 2016, atunci cand a preluat pachetul majoritar al Magazinului Universal Central UNIC, compania producatoare de mezeluri Rogob incearca sa privatizeze terenul de 1,38 hectare aferent centrului comercial, apeland in instantele de judecata.

CITESTE AI DEPARTE PE: ZDG.MD