Cu o luna inainte de inaugurarea Arenei Chisinau, proiectul este departe de a fi finalizat. Obiectivul nu este conectat la apa, lumina si gaz. Declaratiile au fost facute astazi de directorul Agentiei Proprietatii Publice si de reprezentantii ministerului Economiei, care au adaugat ca statul ar putea pierde acest teren.

Publicat:12.09.2019, 19:30

Desi, au mai ramas 30 de zile pana la data la care democratii anuntau ca Arena va fi inaugurata, autoritatile anunta o serie de probleme. Statul nu a inclus in calcule si cheltuielile pentru conectare la lumina, gaz si apa.

Ion POTLOG, CONSILIERUL MINISTRULUI ECONOMIEI SI INFRASTRUCTURII: “Am constatat ca in proiect nu au fost incluse toate specificatiile tehnice, astfel, cand iei in calcul toate detaliile lipsa, pretul final al lucrarilor deviaza. In procesul de licitatie au fost incalcari.“

Functionarul a mai adaugat ca nu exista drumuri bune, care sa duca spre Arena. 

Ion POTLOG, CONSILIERUL MINISTRULUI ECONOMIEI SI INFRASTRUCTURII: “Caile municipale de acces spre Arena nu au fost nici proiectate, nici gandite, nici finantate. E grav sa nu ai drum si infrastructura spre Arena.”

O alta problema este faptul ca nu s-a gandit din start numarul de personal necesar pentru gestionarea Arenei. Nici astazi responsabilii de la APP nu au putut spune de cati oameni ar fi nevoie, dar au precizat ca in scurt timp vor stabili un numar.

Totodata, directorul Agentiei Proprietatii Publice sustine ca statul ar putea pierde acest teren, iar compania privata l-ar putea privatiza, daca autoritatile nu isi vor indeplini obligatiunile, fara a mentiona care sunt acestea.

Arena Chisinau este ideea democratilor, anuntata anul trecut de Vlad Plahotniuc si prezentata de Andrian Candu.

Ulterior, Monica Babuc anunta ca a fost semnat contractul de parteneriat public privat. Lucrarile de constructie sunt efectuate de o companie din Turcia, singura care a aplicat la concurs.

Anterior, democratii au anuntat ca Arena va fi inaugurata pe data de 14 octombrie, de ziua orasului. Nu este clar daca acest lucru se va intampla, asa cum lucrarile nu au fost finalizate. Pentru acest proiect, din bugetul statului, s-au alocat 200 de milioane de lei.