Dupa liturghie, oamenii au mers acasa si au intins bucatele pe masa. In familia lui Vasile Glodea din Causeni a fost sarbatoare dubla. Gospodarul casei si-a celebrat astazi si ziua de nastere. Rudele, vecinii si copiii au venit sa-i spuna La Multi Ani!

Publicat:14.01.2021, 21:05

Casa lui Vasile Glodea din satul Ursoaia, raionul Causeni, s-a umplut astazi de oaspeti. Fiind si omagiat, barbatul a adunat la masa de sarbatoare fratii, copiii si vecinii. 

Vasile GLODEA: “In fiecare an sarbatorim, pentru ca e ziua de nastere, cu multa lume. Ma ureaza, in ajun, astazi ma seamana, ma felicita.”

Vasile Glodea, care implineste astazi 60 de ani, ne-a spus ca prima felicitare a primit-o de dimineata, din partea sotiei.

Zinaida GLODEA, SOTIA: “L-am felicitat, l-am semanat si i-am spus ca indiferent ca e sarbatoare, noi foarte mult avem de lucru. La treaba toti.”

Zinaida Glodea ne-a povestit ca in fiecare an se pregateste minutios pentru dubla sarbatoare din familia lor.

Zinaida GLODEA, SOTIA: “Ce mancare ati mai facut astazi?

-Scot caietul si ti le spun pe toate. Invartita cu branza, salata de ciuperci, peste. Ieri totul am facut, astazi am inflorit masa.”

Rand pe rand, au inceput sa vina oaspetii, iar inainte de a se aseza la masa, acestia l-au semanat pe Vasile, asa cum spune traditia.

Iar fiul mai mic al barbatului, care este muzicant, i-a cantat tatalui sau, alaturi de colegi.

Ion GLODEA, FIUL: “Noi, copiii, eu si fratele care este in Germania, nurorile si nepotica doar sa-i bucuram. Mereu este casa plina de oaspeti si astazi e la fel.”

Dupa ce au ciocnit cate un paharel, sotii Glodea, alaturi de oaspeti, au iesit la dans.

Pe data de 14 ianuarie crestinii ortodocsi care se conduc de calendarul Iulian il sarbatoresc pe Sfantul Vasile cel Mare, care marcheaza inceputul anului pe stil vechi.