Chebac Oleg este originar din Cahul si absolvent al Universitatii Tehnice din Moldova, Facultatea Urbanism si Arhitectura. Deasemenea este absolvent a Scolii De Arte Plastice din Cahul.

Publicat:22.06.2021, 10:14

Pentru lucrarea de licenta Oleg si-a propus sa reconstruiasca si modernizeze aeroportul din Cahul.

Pana:

Dupa:

Scopul lucrarii cuprinde modernizarea aeroportului international Cahul din or. Cahul, care la rindul sau la momentul actual, este nefunctional.

 

Municipiul Cahul este o zona de frontiera ce face parte din Lunca Dunarii, ce este intersectia tuturor fluxurilor a transportului marfar din Ucraina, Romania, Rusia si Turcia. 

In zona este prezent 1 obiectiv strategic – Port Maritim. Portul Giurgiulesti este unicul port maritim in R.Moldova si se afla in dezvoltare majora continua. Importanta reconstructiei a Aeroportului International Cahul este strans legata de Fluxul Marfar si circulatia mai libera a cetatenilor in zona. 

Orasul avand cel mai mare nr.de locuitori migrati din tara ,ce permanent revin in vizita acasa. Aeroportul va oferi locuitorilor atat mai mult acces liber in zona , cat si va mari investitiile straine pentru zona de Sud.Fapt ce deja este prezent si vizibil. Zona Directiei de sud este in dezvoltare economica puternica datorita afacerilor inter-statale si investitiilor majore din vest si din est. 

Aeroportul va usura viata cetatenilor din zona si va aduce beneficii mari de profit statului si cetatenilor acestui stat. Aeroportul reprezinta o reconstructie cu spatii noi auxiliare si constructii cu destinatie depozitara.Extinderea si largirea terminalului ofera o activitate mai masiva si efectiva pentru locuitorii localitatilor alaturate.

Largirea si extinderea pistei ,constructia angarelor depozitare si a terminalului petrolier largeste importanta strategica a obiectului ce va fi si cu destinatie tip Cargo.

Sursa: