Doi pui de tigru s-au nascut la gradina zoologica. Unul e roscat, iar celalalt e alb cu ochi albastri. Deocamdata ii pot admira doar angajatii menajeriei si sunt in grija mamei lor. Este prima data in ultimii noua ani cand la gradina zoologica de la noi se nasc pui de tigru bengalez, o specie pe cale de disparitie.

Publicat:26.04.2021, 20:34

Asa arata cei doi pui nascuti la zoo. Unul e alb, iar celalalt - roscat. Muncitorii ne-au spus ca nimeni nu se apropie de voliera, doar ingrijitorul tigrilor, pentru a nu stresa si speria animalele. 

“Sunt mici, sunt ca mama si tata. Mama e roscata, tatal – alb. Noua acolo nu ne da voie.“

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: “Cei doi pui alb si roscat s-au nascut noaptea trecuta. Puii se simt bine, iar in urmatoarele luni vor fi alaptati, asadar vizitatorii nu-i vor vedea foarte curand. Potrivit muncitorilor, femela este la prima sarcina, iar de acum inainte va primi un meniu special, pentru a-si putea hrani puii.“

Masculul este cel care in luna februarie a atacat un ingrijitor al menajeriei, barbatul fiind operat ulterior la spital. Cei de la zoo ne-au spus ca nu s-au gandit inca la un nume pentru cei doi pui, dar, in mare parte, animalele de aici primesc nume inspirate de felul cum arata sau cum se comporta. Victoria Nistreaza este doctor in biologie. Specialista ne-a spus ca nasterea unui tigru alb e un eveniment destul de rar.

Victoria NISTREANU, SEFA CENTRULUI DE CERCETARE A FAUNEI TERESTRE, INSTITUTUL DE ZOOLOGIE: “Din cate tin eu minte, un tigru alb bengalez se naste o data la 10 mii de tigrisori.“

Pe langa faptul ca este alb, puiul de tigru are si o culoare a ochilor deosebita, albastru. Potrivit Victoriei Nistreanu, puii de tigru se nasc destul de rar in captivitate, pentru ca femela trebuie sa se asigure ca are toate conditiile de a-si creste puii. 

Este pentru prima data cand la gradina zoologica din Chisinau se nasc doi pui de tigru bengalez, dintre care unul alb. In 2012 a venit pe lume o femela. Tigrul bengalez a fost clasificat ca specie pe cale de disparitie de catre Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii. La inceputul acestei luni la gradina zoologica s-a nascut un pui de zebra.