Dupa ce Gheorghe Petic a spus ca Viorel Morari este detinut in celula in care a fost detinut si el, plina cu purici, paduchi si microfoane, responsabilii de la Administratia Nationala a Penitenciarelor vin cu detalii.
"La intrarea in penitenciar, detinutul Morari, in stricta conformitate cu legislatia in vigoare si tinand cont de capacitatile disponibile, a fost plasat intr-o celula care corespunde tuturor exigentelor stabilite fata de asemenea spatii. Celula in care se detine susnumitul a fost recent reparata, igienizata si este amplasata la nivelul I al blocului de regim, avand o suprafata de aproximativ 8 m2 (vezi mai jos imagini din celula de detentie).
Pentru informare, dupa repartizarea in blocul de regim prevenitul a fost asigurat cu obiecte de prima necesitate, lenjerie de pat, acces la apa potabila, lumina, tot necesarul prevazut de normativele in acest sens. Careva plangeri din partea detinutului nu au fost inregistrate", se arata intr-un comunicat emis de responsabilii de la Administratia Nationala a Penitenciarelor.
Pe data de 13 ianuarie, Viorel Morari a fost plasat in arest preventiv pe un termen de 20 de zile. Decizia a fost luata de magistratii de la Judecatoria Ciocana. Procuratura Generala a emis un comunicat in care se spune ca acesta este acuzat de abuz in serviciu si fals in acte publice.
Mai exact, in martie 2017, Viorel Morari ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plangere pe care ar fi inregistrat-o contrar cerintelor legale, pornind un proces penal si falsificand in cauza penala mai multe acte procesuale. Asta pentru ca ar fi vrut sa-l protejeze pe fostul lider PD, plecat din tara in luna iunie si anuntat in cautare internationala de autoritatile noastre.
Viorel Morari a fost retinut in ultima zi in care grupul de procurori, numit de Alexandru Stoianoglo sa verifice procuraturile specializate, a facut controale la Procuratura Anticoruptie si la PCCOCS. Este pentru a doua oara cand Viorel Morari este suspendat din functie. Prima data s-a intamplat in luna mai anul trecut, cand procuror general era Eduard Harunjen, iar numele lui Morari aparuse intr-o scrisoare anonima, in care se spunea despre o schema de santaj, de care era invinuit atunci milionarul Andrei Tranga.