Gheorghe Petic spune ca Viorel Morari a fost plasat ieri in celula din Penitenciarul nr. 13 in care a fost detinut chiar el.

Publicat:14.01.2020, 15:26

Pe pagina sa de Facebook, fostul politist de frontiera vorbeste despre conditiile de acolo:

"Lumina practic nu e de fel, usa cind ti-o deschide se zdruncina tot blocul, fereastra e veche, viceul si canalizarea sunt o istorie aparte, un miros urit de nu poti nici manca, nici dormi, celula e plina cu paduchi, purici, microfoane si camere video. Dar cele mai oribile lucruri s-au petrecut in subsolul acestui bloc, unde procurorul Morari nu va sti cum e. A fost strasnic si pentru mine.

Probabil ca fost functionar public va sta inchis in singuratate si asta-i va manca zilele cel mai mult. In aceste 20 de zile (daca desigur le va sta inchis) Dodon va incerca sa scoata tot din el, absolut tot. Procurorii stiu cum sa o faca, metodele sunt cunoscute. Un lucru e regretabil, procurorii, judecatorii sunt trecuti pe acolo asa, de plimbare , pentru excursie si reglari de conturi."

Ieri, 13 ianuarie, Viorel Morari a fost plasat in arest preventiv pe un termen de 20 de zile. Decizia a fost luata de magistratii de la Judecatoria Ciocana.

Pe data de 10 ianuarie, Viorel Morari a fost retinut pentru 72 de ore. Procuratura Generala a emis un comunicat in care se spune ca acesta este acuzat de abuz in serviciu si fals in acte publice.

Mai exact, in martie 2017, Viorel Morari ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plangere pe care ar fi inregistrat-o contrar cerintelor legale, pornind un proces penal si falsificand in cauza penala mai multe acte procesuale. Asta pentru ca ar fi vrut sa-l protejeze pe fostul lider PD, plecat din tara in luna iunie si anuntat in cautare internationala de autoritatile noastre.

Viorel Morari a fost retinut in ultima zi in care grupul de procurori, numit de Alexandru Stoianoglo sa verifice procuraturile specializate, a facut controale la Procuratura Anticoruptie si la PCCOCS. Este pentru a doua oara cand Viorel Morari este suspendat din functie. Prima data s-a intamplat in luna mai anul trecut, cand procuror general era Eduard Harunjen, iar numele lui Morari aparuse intr-o scrisoare anonima, in care se spunea despre o schema de santaj, de care era invinuit atunci milionarul Andrei Tranga.