Viorel Morari, seful suspendat al Procuraturii Anticoruptie, retinut aseara pentru 72 de ore, pledeaza nevinovat, sustine avocatul acestuia. Totodata, aparatorul lui Morari spune ca nici el, nici clientul sau nu a primit pana acum un act oficial cu acuzatiile care i se aduc.

Publicat:11.01.2020, 19:13

Avocatul lui Morari, Vasile Foltea spune ca nu stie inca exact ceea ce i se incrimineaza clientului sau. 

Vasile FOLTEA, AVOCAT: Clientul meu pledeaza nevinovat. Dlui coopereaza cu ancheta si a solicitat mai multe detalii privind pretinsele fapte care i se reproseaza. A solicitat acele documente pretinse a fi falsificate, insa nu i s-au pus la dispozitie.” 

Totodata, avocatul lui Morari ne-a spus ca procurorii pregatesc demersul pentru a solicita arestul preventiv al fostului sef de la Procuratura. 

Vasile FOLTEA, AVOCAT: „Noi nu am primit o copie a demersului asa cum spune legea, dar ei timp mai au inca sa ne ofere aceasta copie.” 

Ieri, Viorel Morari a fost retinut pentru 72 de ore. Procuratura Generala a emis astazi un comunicat in care se spune ca acesta este acuzat de abuz in serviciu si fals in acte publice.

Mai exact, ca in martie, 2017 Viorel Morari ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plangere pe care ar fi inregistrat-o contrar cerintelor legale, pornind un proces penal si falsificand in cauza penala mai multe acte procesuale. Asta pentru ca ar fi vrut sa-l protejeze pe fostul lider PD, plecat din tara in luna iunie si anuntat in cautare internationala de autoritatile noastre.

Viorel Morari a fost retinut in ultima zi in care grupul de procurori, numit de Alexandru Stoianoglo sa verifice procuraturile specializate, a facut controale la Procuratura Anticoruptie si la PCCOCS. Este pentru a doua oara cand Viorel Morari este suspendat din functie. Prima data s-a intamplat in luna mai anul trecut, cand procuror general era Eduard Harunjen, iar numele lui Morari aparuse intr-o scrisoare anonima, in care se spunea despre o schema de santaj, de care era invinuit atunci milionarul Andrei Tranga.