S-au finalizat lucrarile la cel mai nou pod intre Republica Moldova si Romania. Este vorba despre podul nou constuit Leova-Bumbata. Punctul de trecere a frontierei cu Romania a fost lansat astazi in regim de testare. Podul va putea fi traversat de microbuze, unitati transport pasageri si pentru automobile, iar mai apoi se va permite si traversarea automarfarelor. 

Publicat:23.05.2023, 17:20

„Avem primul pod nou peste Prut construit de la independenta incoace. Este construit intre localitatile Leova  - Bumbata. Peste 3,6 km de drum nou si infrastructura conexa s-a construit in 8 luni. Inca e pod plutitor, dar e un mare pas inainte. Daca vrem, se poate”, a fost reactia fostului ministru al Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu, in prezent secretar general al Aparatului presedintelui. 

Totodata, acesta va functiona pe timp de zi, 10 ore, pana cand va fi asigurat cu alimentarea cu energie electrica la retele nationale.

 

 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.