Ministerul Afacerilor Interne, Adrian Efros sustine ca decizia de a interzice intrarea in tara noastra a artistului sarb, Goran Bregovic a fost luata inca in 2022, dupa inceperea razboiului din Ucraina pentru viziunea sa pro-rusa. Mai mult si Efros a mentionat ca organizatorii festivalului au fost informati despre acest fapt din timp. 

Ultimul update: 21.08.2023, 12:27 Publicat:21.08.2023, 12:28

Adrian EFROS, MINISTERUL AFACERILOR INTERNE: „Dupa inceperea razboiului din Ucraina, Bregovic si-a aratat o viziune pro-rusa si a sustinut anexarea Crimeei de catre Federatia Rusa, au fost si alte motive care au fost analizate in cadrul structurilor de securitate si s-a decis sa aiba interdictia de a intra in Moldova. Politia de frontiera, confrom obligatiilor, i-a comunicat toate motivele care stau in fata deciziei de a inainta interdictia de a intra in tara noastra. Nu este o decizie luata acum, e o decizie luata dupa inceperea razboiului in Ucraina si viziunile lui asupra razboiului.”

Mai mult, Efros sustine ca cei de la minister au informat din timp organizatorii festivalului despre interdictia pe care o are interpretul sarb, insa nu nu conoaste daca si Brecovic stia de acest lucru. 

Ministrul Afcerilor Interne a mai spus ca la explicatiile cerute de autoritatilor din Serbia, autoritatile de la Chisinau vor raspunde prin intermediul ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene. 

Interpretul sarb Goran Bregovic, care urma sa participe aseara la festivalul Gustar, a primit refuz de intrare in Republica Moldova. Reprezentantii politiei de frontiera au venit cu o reactie abia seara. Acestia au scris intr-un comunicat ca interpretul avea interdictia de a intra in tara noastra inca din anul 2022, iar organizatorii au fost informati de acest lucru. Cei din urma, insa ne-au spus ca nu au stiut aceste detalii.

Ministerul Afacerilor Externe al Serbiei a cerut o explicatie ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene de la noi din tara, cu privire la refuzul de ai permite intrarea artistului sarb, Goran Bregovic, in Republica Moldova, transmite presa locala. Contactati de PRO TV, responsabilii de la MAEIE ne-au spus ca sunt in comunicare cu omologii din Serbia in legatura cu acest subiect, argumentand motivele care au stat la baza acestei decizii.

Potralul independent Meduza scrie ca in 2015, toate concertele din Ucraina ale lui Goran Bregovic au fost anulate pe motiv ca interpretul a evoluat in Crimeea, peninsula anexata ilegal in 2014 de Federatia Rusa. 

Interpretul sarb, alaturi de trupa sa trebuiau sa evolueze in aceasta seara pe scena de la Orheiul Vechi, in cea de-a treia zi a festivalului Gustar. Cu o cariera de peste 45 de ani, Goran Bregovic a cucerit cu piesele sale care sunt influentata de muzica din Balcani. Artistul a lansat de-a lungul timpului 13 albume.

Bregovic si-a inceput cariera in 1970 in calitate de compozitor, iar ulterior a inceput sa cante rock balcanic. De-a lungul carierei sale, a creat coloane sonore si pentru filme precum: "Time of the Gypsies", "Queen Margot", "Underground" si "Arizona Dream". 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.