Elevii din clasa a XII-a, care dețin un certificat cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice în limbi străine, ar putea fi scutiți de tezele semestriale din sesiunea de iarnă, la limba străină. Ministerul Educației și Cercetării urmează să inițieze consultări publice pe marginea acestui subiect.

Publicat:04.04.2024, 11:19

Propunerea a apărut în urma discuțiilor cu elevii, MEC și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Potrivit ministrului, fie că este vorba de limba engleză, germană, franceză sau alte limbi la care elevii astăzi pot obține nota ,,zece” din oficiu la Bacalaureat în condițiile în care obțin un rezultat la un examen recunoscut internațional. 

„Începând cu anul viitor, elevii care au certificate TOEFL, IELTS, DALF, DEFL și toate care există astăzi pentru BAC, de la tezele de iarnă din clasa a XII-a. Este o noutatea bună pentru elevi și un semnal adițional, o încurajare adițională pentru cei care-și doresc să obțină asemenea certificate”, susține ministrul Dan Perciun.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.