Intrebat despre pasii pe care ii va urma Republica Moldova in caz de o eventuala agresiune militara, presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu sustine ca tara noastra se va putea apara cu sursele pe care le are, insa va tine cont si de sprijinul tarilor din vecinatate. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Publicat:09.05.2022, 23:18

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Noi trebuie sa ne aparam tara cu sursele pe care le avem si tinand cont de sprijinul colegilor din vecinatate. Evident ca o sa cerem ajutor. De aceea si facem demersuri la capitolul integrare europeana. Ne dorim acest statut nou in raport cu UE, pentru ca avand un nou statut, deja esti parte a unei comunitati, in favoarea ta discuta o uniune."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:"Acum in vecinatate avem un stat NATO care evident ca nu s-ar implica, nu? Si atunci ramane doar Ucraina?"

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI:"Cred ca nu este momentul sa ne dam cu parerea ce o sa faca sau ce nu o sa faca NATO, in Romania in cazul dat. Cert este ca si cei de la Bucuresti si cei de la Kiev inteleg situatia in care ne aflam si sunt interesati ca aici sa fie o zona stabila si sa nu apara inca un focar dublu pe care nici ei nici noi nu ni-l dorim."