E periculos sa mergi pe strazile din orasul Cimislia. Mai multe guri de canalizare stau descoperite, iar drumurile sunt pline de noroi si gropi. O strada recent reparata a fost sapata din nou, ceea ce ii nemultumeste pe localnici care spun ca lucrarile se fac repede si prost. Primarul localitatii nu a fost de gasit la telefon.

Publicat:08.01.2021, 15:15

De mai bine de cateva zile aceasta gura de captare a apei sta descoperita in parcarea unui magazin din orasul Cimislia. Groapa este plina de apa, frunze si alta mizerie. Soferii spun ca daca nu observa pericolul risca sa ramana fara o roata. 

“Aici este o gura de canalizare, care ar trebui facuta dupa toate rigorile. Dar e ca la noi, la moldoveni, nimic nu se face asa cum trebuie. Asta e problema.”

Trecatorii mai spun ca aceasta nu este unica gura de captare fara capac din oras. Una din ele, acoperita doar cu un cauciuc, se afla la o interesctie chiar pe drumul principal din orasul Cimislia. Localnicii spun ca acestea prezinta pericol, in special, pentru copii.

Situatia nu este mai buna nici pe alte drumuri care sunt intr-o stare deplorabila. Strada Independentei, de exemplu, arata ca de parca a fost ciuruita. 

“- Trebuie de reparat. 

- Se strica masina pe asa drum?

- Da. Rotile.

- Ati mai vazut asa gropi si pe alte strazi?

- Peste tot sunt.”

Iar pe strada Decebal, asfaltul prospat asternut in luna decembrie, deja este plin de gropi. Cei care locuiesc in preajma spun ca initial trebuiau schimbate retelele de apeduct si canalizare, dar drumul a fost asfaltat, dupa care au inceput sa fie sapate santuri. 

“Iata au sapat. 10 zile a stat santul descoperit, nu avea cine sa il astupe, iar acum au depozitat pamant la mine sub gard. La noi se face ca la moldoveni. Mai intai pun reteua, apoi sapa.”

Primarul orasului Cimislia, Sergiu Andronache nu a raspuns la apelurile noastre pentru a ne spune ce plan are pentru drumurile mizerabile din localitate.