Daca vrei la nunta sau la cumetrie, trebuie sa prezinti datele din buletin. Este o noua regula pentru petrecerile cu pana la 50 de invitati care au primit recent unda verde. Intre timp, terasele se redeschid si pot activa pana la ora 23.00. Aici reguli nu au fost stabilite, asa ca fiecare administrator face cum crede ca e mai bine. 

Publicat:10.05.2021, 19:33

Soarele si vremea buna i-a ademenit pe multi la terase. Iar placerea poate continua pana seara tarziu, pentru ca localurile raman deschise pana la ora 23. La aceasta terasa din centrul orasului majoritatea meselor erau ocupate. 

Numarul acestora a fost micsorat, pentru a asigura distanta fizica, ne-a spus administratorul localului. Administratorul spune ca in cazul in care la o masa se aduna mai multe persoane, acestea trebuie sa completeze declaratia pe propria raspundere. Termometria si masca raman valabile. 

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: “In cazul in care terasa are mai multe intrari, asa cum e aici, sunt trei intrari, temperatura clientului va fi luata imediat ce se va aseza la masa de catre chelnerul care il va servi. Pe langa meniu, de nelipsit va fi termometrul."

In cazul evenimentelor festive, adminsitratorii trebuie sa detina o lista a tuturor invitatilor. 

Ana IACUB, DIRECTOR RESTAURANT: "Avem un algoritm bine pus la punct, termometria, lista epidemiologica a tuturor oaspetilor, precum si aranjarea la mese. Ana povesteste ca e mult mai usor si organizat ca invitatii sa completeze lista. In fisa va aparea numele fiecarui invitat, numarul de contact, cel de identitate, adresa de email, precum si domiciliul."

Ana IACUB, DIRECTOR RESTAURANT:“De obicei, lumea ramane indignata sa dea aceste informatii. Ajungem la un numitor comun cu toti oaspetii si le pregatim din timp.”

Potrivit presedintei Asociatiei Nationale a Restaurantelor si Localurilor de Agrement, regulile au ramas aceleasi, cu exceptia distantei intre mese. 

Aneta ZASAVITCHI, PRESEDINTA ASOCIATIEI RESTAURANTELOR SI LOCALURILOR DE AGREMENT:“Distanta de la 1.5 metri s-a modificat la un metru. Termometria la intrarea in local, acum in sezonul cald si la terase. Dezinfectantul in zone vizibile. Grupurile sanitare aerisite si curate, mesele sa fie dezinfectate, masca pentru personal.“

Lista epidemiologica a invitatilor care participa la un eveniment festiv va fi pastrata in local. 

Aneta ZASAVITCHI, PRESEDINTA ASOCIATIEI RESTAURANTELOR SI LOCALURILOR DE AGREMENT:"In cazul in care se atesta ca un participant de la eveniment are anumite simptome, noi suntem obligati sa prezentam aceasta lista cu toti participantii.”

Potrivit lui Zasavitchi, anul acestea vor fi mai putine mese afara, deoarece gheretele nu au voie sa deschida terase.

Aneta ZASAVITCHI, PRESEDINTA ASOCIATIEI RESTAURANTELOR SI LOCALURILOR DE AGREMENT:”Avem putine terase amenajate, doar care isi au actele de anul trecut si isi continua activitatea.”

Pe 8 mai, Comisia Nationala Extraordinara pentru Sanatate Publica a decis sa prelungeasca programul de lucru al localurilor de la ora 7 si pana la ora 23 precum si reluarea evenimentelor.