Ministrul Educatiei, Dan Perciun a sustinut o conferinta de presa privind lansarea Institutului National pentru Educatie si Leadership.

Publicat:19.02.2024, 10:24

Dan PERCIUN, MINISTRUL EDUCATIEI SI CERCETARII AL REPUBLICII MOLDOVA: Ne bucuram sa va anuntam ca in aceasta duminica, pe data de 25 februarie va avea loc lansarea Institutului National pentru Educatie si Leadership. In acest sens, putem sa asiguram o buna sustinere pentru tinerii specialisti. Institutul a fost creat in noiembrie, am reusit sa angajam directorul institutiei sa ocupam functiile in cadrul acesteia”.

Acest institut este necesar pentru gestionarea formarii continue din cadrul invatamantului. In cadrul acestuia urmeaza sa activeze in jur de 1000 de mentori care ii vor ghida pe profesorii din tara noastra sa devina mai buni, spune ministrul. 

De asemenea, institutia se ofera sa sustina si tinerii specialisti, iar in cadrul discutiilor vor fi abordate subiecte legate de dezvoltarea personala, combatrea bullying-ului, violentei in institutiile de invatamant.

Directorul Institutului National pentru Educatie si Leadership va fi Viorica Andritchi. 

Perciun a subliniat faptul ca in sistemul nostru de invatamant n-a mai existat o asemenea viziune si abordare: „Ne bucuram sa dam startul mentoratului in Republica Moldova”.

Profesorii vor fi selectati in baza de concurs, in dependenta de experienta profesionala, gradul didactic ca sa identificati cei mai buni.