La un camin din cadrul Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice a cazut o portiune a tavanului peste o studenta. Totul s-ar fi intamplat in dimineaza zile de 2 mai. Aceasta a precizat ca a anuntat administratia, insa nu s-a interprins nimic. Prorectorul AMTAP a declarat ca s-au facut mai multe cereri catre Minister pentru reparatia cladirii, insa fara de nici-un rezultat.  

Publicat:03.05.2023, 21:17

Asa arata tavanul caminului din cadrul Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice. In aceasta camera a avut de suferit Valeria, o studenta din cadrul institutiei, care ieri dimineata, inainte de plecare cu o colega de camera a fost accidentata de tencuiala podului.  

Bejenari VALERIA, STUDENTA LA AMTAP, ANUL III: Ne pregateam sa ne ducem la Academie si am auzit asa un zgomot parca se  farama ceva si ii spun colegii: Ce se aude? Ma uit in sus si vad ca se darama peretele si eu am sarit pe pat, mi-am acoperit capul cu mainele. Nu am fost tare ranita, am avut doar o zgarietura pe mana. Unde era mai mare grosimea m-am ferit si asta cumva m-a salvat, si faptul ca eram treaza, dar nu dormeam. Sa se fi intamplat aceasta in timpul noptii, atunci nu stiu. Pana ce nu s-a ajuns la doamna rector, nu am avut personal sa vina sa vada cineva, daca incidentul s-a intamplat la 09:40, abea pe la orele 11:00 au venit doi domni si s-au uitat la tot. Am sunat parintii seara, nu stiam cum sa le spun.”

„Camera se afla la parterul caminului in care locuiau doua studente in anul patru. Aici, gasim doua paturi, noptierele si masa de lucru. Bucatile de moluz au cazut chiar in acest loc pe patul uneia dintre fete.”

Ion BUTUCEA, PRORECTOR SAG:„Am primit informatia ieri de la sefa caminului ca la partier in odaia optsprezece. Imediat m-am dus la camin, la fata locului, deja acolo era strans. Reparatie noi facem in fiecare an la camin. Ne-am adresat la o organizatie de profit ca sa trimita un expert in constructie, in domeniu, ca sa studieze, sa se uite din ce cauza a cazut tencuiala aceea.”

Natalia, INTENDENT LA AMTAM:„Fetele s-au facut reparatie in odaie, dar nu au facut podul. Podul era plesnit si eu m-am consultat cu alti oameni si pur si simplu e plesnit varul. Reparatii capitale  nu au fost, doar curente.”

Lucia POPOVICI, STUDENTA, ANUL II LA AMTAM:Evident ca ne-am speriat. Eu perosnal, am stat cu grija , pentru ca chestia aceasta se poate intampla la oricine. Pare-mi-se ea a spus ca la ea in camera este ceva neinregula, dar nu s-au luat masuri in legatura cu aceasta.”

„Cladirea nu este o cladire noua, dar e ok, intr-adevar acceptabil. In salele in care invatam noi nu am vazut asa ceva, sunt sali bune, dar in alte sali am vazut ca intr-adevar se intampla chestii de genu.”

Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice este una din cele mai costisitoare institutii de invatamant din tara. Taxele pentru studii la specialitati depasesc sume peste mii si mii de lei. Taxele pentru cazare in camine ajung la 6 mii de lei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.