Seful adjunct al Directiei generale centru a IGC, Oleg Rusnac, sustine ca jurnalistilor nu le este permisa intrarea la sedinta in timp ce este examinat dosarul lui Dodon deoarece acesta beneficiaza de imunitate cu conditia ca nu are crime grave.

Publicat:26.05.2022, 10:36

“Presedintele dupa incheierea mandatului beneficiaza de imunitate cu conditia ca nu are crime grave, de paza de stat mai beneficiaza si de sofer. De aceea personalitatea lui este pazita aici”, sustine acesta. 

Fostul presedinte, Igor Dodon, a fost adus de mascatii de la CNA in fata judecatorilor, la Judecatoria Ciocana. Insa, nu a durat mult si acesta a fost scos afara. Dodon a incercat sa faca cateva declaratii, insa nu a reusit sa spuna prea multe. 

Ieri, procurorii anticoruptie au solicitat instantei de judecata ca fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, dar si cumnatul acestuia sa fie plasati in arest preventiv pentru 30 zile.

Igor Dodon a fost retinut la data de 24 mai, dupa aproape 11 ore de perchezitii la domiciliul sau. El a fost scos din locuinta fiind inconjurat de procurorii anticoruptie, ofiterii CNA si SIS.

Potrivit procurorilor, Dodon este acuzat de imbogatire ilicita, corupere pasiva, finantare ilegala a partidului si tradare de patrie, infractuni comise in ultimii 6 ani. Pe langa Dodon a mai fost retinut si cumnatul acestuia, care potrivit procurorilor, chiar in momentul descinderilor a fost surprins inghitand o recipisa, care-l incrimina pe fostul presedinte.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.