Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, reaminteste ca incepand cu 1 octombrie se va modifica formula de calcul a costului gazelor naturale. Totodata acesta anunta ca in prezent Moldovagaz se afla in proces de consultari cu ANRE cu privire la modificarea si completarea Regulamentului privind furnizarea gazelor naturale. 

Ultimul update: 01.09.2022, 12:59 Publicat:01.09.2022, 12:56

„In conformitate cu termenii contractuali dintre Moldovagaz si Gazprom, se va modifica formula de calcul a costului gazelor naturale: 70% din pret se va forma in functie de costul produse petroliere (motorina si pacura) si 30% pe baza cotatiilor bursiere”, a scris Vadim Ceban pe canalul sau de Telegram. 

Totodata acesta mentioneaza ca Moldovagaz se afla in proces de consultari cu ANRE in problemele modificarilot si completarilor la Regulamentului privind furnizarea gazelor naturale. 

„Dar si a principiilor de tarifare, in baza modificarilor propuse de autoritatea de reglementare la Metodologia de calcul a tarifului pentru gaze naturale. Problema depunerii unei noi cereri de actualizare a tarifelor va fi analizata la una dintre urmatoarele sedinte ale Consiliului de Administratie al Societatii”, a adaugat directorul Moldovagaz.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.