Decanul si seful de catedra a facultatii Kinetoterapie, de la Universitatea de Stat de Educatie Fizica si Sport au fost retinuti pentru 72 de ore, dupa ce au fost denuntati de un student, ca ar fi pretins mita de 1000 de euro. 

Publicat:30.05.2022, 15:42

Potrviti CNA, un student al Universitatii de Stat de Educatie Fizica si Sport s-a adresat cu denunt impotriva decanului si sefului de catedra a facultatii Kinetoterapie, dupa ce acestia ar fi pretins de la un student o mita de 1000 de euro. Tanarul a spus ca cei doi i-ar fi cerut banii pentru a-l ajuta sa sustina examenele restante, teza de licenta si sa opreasca procesul de exmatriculare.

Prin urmare, studentul ar fi fost inmatriculat in anul 2018 urmand studiile timp de doi ani. Din 2020, acesta nu s-a mai prezentat la ore, urmand sa fie exmatriculat. Intr-o discutie cu decanul si seful catedrei, studentul ar fi primit asigurari ca problema poate fi rezolvata contra unei sume de 1000 de euro. Astfel, decanul si seful catedrei i-ar fi spus ca ar putea influenta alti lectori, pentru ca acestia sa-i dea note suficiente la examenele din anii de studii trei si patru, dar si la examenele de stat.

A fost pornita o urmarire penala pentru trafic de influenta. Astfel, a fost autorizata transmiterea, sub control, a 800 de euro din suma pretinsa, iar cei doi angajati ai universitatii au fost retinuti pentru 72 de ore.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.